Румен Радев пропуска тържеството заради консултации с партиите   За първи път

...
Румен Радев пропуска тържеството заради консултации с партиите
 
За първи път
Коментари Харесай

Главната в Пловдив става сцена за Деня на будителите

Румен Радев пропуща тържеството поради съвещания с партиите

 

За първи път Денят на будителите ще бъде почетен през днешния ден в Пловдив с общоградско шествие. Грандиозното празненство е по случай 100-годишнината от първото честване през 1922 г.  Празникът ще стартира в 10,30 часа на площада пред Хуманитарната гимназия „ Св. св. Кирил и Методий ”, откъдето ще потеглят колона възпитаници от Район " Централен ". Ще ги съпровожда духовият оркестър на Военновъздушни сили, а представители на комитет " Родолюбие " ще носят плакати с лозунги.  По маршрута през основната улица до площад " Централен " към тях ще се причислят още няколко лъча с възпитаници от другите региони.  

Денят на будителите планува богата празнична  стратегия през целия ден, която ще трансформира основната улица и площад " Централен " в голяма сцена.  



През целия ден ще има богата стратегия с песни, танци и спектакли

Шествието ще спре пред стълбите на " Каменица ", с цел да следи осъществяването на Хора на пловдивските момчета " Стефка Благоева “. На самия площад " Централен “ отбор " Тракийска младост “ при СУ " Любен Каравелов “ ще показа патриотични и национални песни. Честта да рецитира " От Батак съм, чичо “ се падна на Матю Бецински от НГСЕИ. Кметът Здравко Димитров и другите публични лица ще поднесат поздравления. Заради уговорките с провежданите съвещания с парламентарните партии президентът Румен Радев няма да успее да пристигна в Пловдив, както предвиждаше първичната стратегия. 

В 12.10 часа стартира награждаване на учители от пловдивски учебни заведения, чиито възпитаници са отличени в 12-ото издание на Националния план на Ротари и Зонта " Народните будители и Аз “. Половин час по-късно трупата на Драматичния спектакъл и Пловдивската опера ще изнесат къси представления. Тържеството ще бъде закрито от създателя и началник на плана " Народните будители и Аз “ доцент Кирчо Атанасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР